На Тячівщині прокуратура затвердила обвинувальний акт чоловіку, який незаконно привласнив земельну ділянку в Солотвині

Тячівською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно місцевого мешканця, який, підробивши рішення селищної ради, шахрайським шляхом заволодів 0,0135 га земель, що знаходяться біля солоних озер в смт Солотвино.
У ході слідства встановлено, підозрюваний підробив та наприкінці 2018 року надав державному реєстратору підроблене рішення Солотвинської селищної ради для реєстрації права власності землі. Після оформлення документів на землю, він продав її третім особам.
Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.1, ч.4 ст.358 (підробка та використання підробленого документу) та ч.1 ст.190 КК України (заволодіння земельною ділянкою шахрайським шляхом).
Досудове розслідування здійснювали слідчі Тячівського відділу поліції, процесуальне керівництво за ходом якого забезпечили прокурори Тячівської місцевої прокуратури.
Крім того, наразі Тячівською місцевою прокуратурою вирішується питання для звернення до суду з позовом про витребування спірної землі з чужого незаконного володіння та повернення її у комунальну власність Солотвинської селищної ради, повідомляє пресслужба прокуратури Закарпатської області.