Про небезпеку зсуву каменю на автодорогу між с. Нересниця та с. Ганичі говорили в Закарпатській ОДА

6 березня 2020 року під головуванням в.о. голови облдержадміністрації відбулася нарада з питань запобігання зсуву каменю на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О 070602 Колочава – Усть-Чорна – Калини – Бедевля км 59+860 – км 60+160 між населеними пунктами с. Нересниця та с. Ганичі Тячівського району.
Під час наради  в.о. голови облдержадміністрації Гетманенко О.О. озвучено, що ліквідація каменю та усунення аварійно-небезпечної ділянки на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О 070602 Колочава – Усть-Чорна – Калини – Бедевля затягнулося понад 15 років і по сьогоднішній день. Зазначена критична ситуація потребує негайного втручання шляхом ліквідації каменю, який звисає над автомобільною дорогою. Вирішення проблеми забезпечить безпеку дорожнього руху на автомобільній дорозі та приведе до запобігання надзвичайних ситуацій та зниженню соціальної напруги серед населення Тячівського району.
Директором ДП „Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області” – Параконна В.В. зазначено, що під час попереднього обстеження зазначеної аварійно-небезпечної ділянки виявлено нависання брил пісковику об’ємом від 0,5 куб.м. до 2 куб.м. та окремої брили об’ємом до 15 куб.м. Загальна довжина небезпечної обстеженої ділянки становить 300 м.
Крім того начальником Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області – Гудак Р.В. зауважено, що підрозділами МНС у періоду 2017 – 2019 років здійснювалися виїзди для усунення небезпеки, розчистку ділянок, що було спричинено каменепадом на автомобільну дорогу загального користування місцевого значення О 070602 Колочава – Усть-Чорна – Калини – Бедевля. Для запобігання загрози неодноразово проводилися виїзні наради високопосадових осіб держави та області.
За результатами наради керівництвом області доручено ДП „Закарпатський облавтодор” до 10.03.2020 забезпечити проведення першочергових робіт та розчистити канави вздовж скелястої стіни для належного відтоку води, що було спричинено попередніми каменопадами.
ГІП Закарпатського ВКП ДП «Укрдіпродор» дано задачу до 15 березня 2020 року подати до облдержадміністрації проектно-кошторисну документацію, яка буде включати в себе комплекс заходів, а саме усунення каменю, влаштування підпірних стінок скали і берегоукріплення.