Як не заразитися коронавірусом: профілактика і симптоми смертельної інфекції

З'явилася інформація про профілактику та симптоми коронавірусу від одного з лікарів китайського міста Ухань, яке стало епіцентром смертельного захворювання. Медик стверджує, що на тлі масового поширення небезпечної інфекції є тільки один спосіб захиститись від коронавірусу.
Лікар з Уханя пояснив, як уберегтися від коронавірусу:
1. Якщо у людини нежить і мокрота при застуді, то вона не може бути носієм коронавірусу. Коронавірус – це сухий кашель без нежитю. 
2. Вірус не є термостійким і гине при температурі 39 градусів. Тому слід пити більше гарячої води. А також частіше і довше бути під сонцем.
3. Вірус досить великий за розміром — діаметр комірки становить близько 400-500 нм, але звичайна медична маска не допомагає відфільтрувати його. Тому якщо заражений чхатиме надто близько або пройде на відстані до трьох метрів від людини, варто уповільнити крок.
4. Якщо вірус потрапив на поверхню металу, там він проживе не менше 12 годин. Тому після контакту з будь-якою металевою поверхнею, слід ретельно вимити руки з милом.
5. Вірус може залишатися активним на тканинах протягом 6-12 годин, однак звичайний пральний порошок повинен вбити вірус. Зимовий одяг для цього досить просушити на сонці.
Після проникнення вірусу в горло може з’явитися сухість горла, яка зустрічається при ангіні. Вона триватиме 3-4 дні. Після цього вірус почне зливатися з носовою рідиною, потрапляти в трахею, а тоді й в легені, викличе запалення легенів. Цей процес займе від 5 до 6 днів. При зараженні коронавірусом з’являється висока температура та важке дихання. Варто зауважити, що закладеність носа не схожа на нормальну закладеність, з’являється відчуття, що людина тоне у воді. У цьому випадку слід негайно звернутися до лікаря.
Профілактика
Найпоширеніший спосіб заразитися – це доторкатися до людей, тому вихід — часте миття рук. Вірус може жити на руках 5-10 хвилин, але за цей час людина може потерти руками очі або доторкнутися до носа. На додаток можна полоскати горло Бетадином, щоб усунути або мінімізувати дії мікробів, поки ті ще знаходяться в горлі.