Чи готова Тячівщина протидіяти у разі виявлення короновірусу? (відео)

Враховуючи ситуацію із поширенням небезпечного вірусу сусідніми країнами, наразі актуальним питанням в Україні є рівень готовності медзакладів областей прийняти хворих із симптомами COVID-19.
 Посілкувавшись з директором Тячівської районної лікарні Федором Яриничем, ми дізналися що росту захворюваності на ГРВІ та грип серед населення немає, ситуація стабільна. Тим не менш в лікарні активно запроваджують превентивні заходи.
 Пан Федір каже, Тячівська райлікарня готова прийняти хворого із симптомами коронавірусу. Щодо алгоритму дій, то таку людину перш за все ізолюватимуть і направлятимуть до обласної інфекційної лікарні. Розповів нам директор і про те, чи забезпечений медзаклад матеріалами для діагностики COVID-19 та препаратами захисту.
Ну а тячівці та гості міста кажуть: коронавірусу не бояться.Тож бачимо, що паніки серед місцевих жителів, на щастя, немає. І правильно, адже якщо бути обережними, стежити за особистою гігієною, уникати масових скупчень та користуватись індивідуальними засобами захисту – коронавірус вам не страшний. Але пам’ятайте ще одне, якщо все ж ви помітили за собою його найпоширеніші симтоми – лихоманку та сухий кашель, то краще зателефонуйте сімейному лікарю і домовтеся про зустріч тет-а-тет, аби не наражати інших людей на небезпеку!