Облгази і обленерго не відключатимуть споживачів за несплату в період карантину

Підприємства, що здійснюють надання комунальних послуг, зокрема, облгази і обленерго не відключатимуть споживачів через неоплачені на тлі карантину рахунків.
Про це повідомив глава профільного комітету Верховної Ради Андрій Герус в ході засіданні погоджувальної ради в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

"З такими підприємствами як обленерго і облгази є домовленості, про те, що вони не будуть відключати споживачів в період карантину.

Також ми будемо ініціювати на законодавчому рівні скасування пені за несвоєчасну оплату послуг ЖКГ під час карантину, зміни в порядок надання субсидій, щоб в разі виникнення у громадян заборгованостей, вони не приводили до втрати субсидій", - сказав нардеп .

Герус закликав громадян уникати відвідування центрів обслуговування і банківських відділень, де зазвичай спостерігаються черги на оплату житлово-комунальних послуг, і по можливості здійснювати оплату рахунків онлайн.
"Звичайно, платити за ЖКГ необхідно, але хочу звернутися до громадян, особливо до тих, хто знаходиться в зоні ризику: якщо ви бачите чергу в банку або центрі обслуговування - утримайтеся.

Будуть прийняті відповідні рішення, щоб не було погіршень для споживачів", - підсумував Герус.