Медики благають ознайомиться з цим! Розписані симптоми коронавируса по днях

Про це повідомляють Daily Mail і Business Insider.
За основу досліджень були взяті історії хвороб пацієнтів двох лікарень міста Ухань, які надійшли в ці лікувальні заклади після 29 грудня 2019 року, а виписалися або ж померли до 31 січня 2020 року.
День 1-4.  У перші дні після зараження основним симптомом є підвищена температура. У деяких вона може супроводжуватися болем в м’язах, сухим кашлем, нудотою і діареєю. Медики попереджають, що початок хвороби може протікати в досить м’якій формі, через що пацієнти помилково думають, що це не може бути чимось серйозним.
День 5-6 . У пацієнтів починається утруднення дихання – особливо у літніх людей з уже існуючими проблемами зі здоров’ям.
День 7.  На цьому етапі проблеми з диханням істотно посилюються. Тим часом дослідження показує, що у більшості заражених в цей період симптоми слабшали.
День 8-9 . У пацієнтів, які важко переносять інфекцію (близько 15% від числа всіх захворілих), розвивалися ознаки гострого респіраторного дистрес-синдрому: легкі вже не могли належним чином забезпечувати киснем життєво важливі органи.
День 10-11.  Вищевказана категорія пацієнтів надходила в реанімацію. До іншим симптомів додавалася біль в животі.
День 12.  Пацієнти починають видужувати, температура знижується.
День 17.  До цього часу видужуючих зазвичай виписували.
Слід зазначити, що кашель є другорядним симптомом, так як після виписки з лікарні багато вилікувалися все ще кашляли.
Задишка найчастіше припинялася через 13 днів. В цілому період одужання займав близько 22 днів, при цьому деякі пацієнти вмирали на 18 день.