Коронавірус чутливий до алkоголю – вчені зробили сенсаційне відкриття

Новий коронавірус більш чутливий до алкоголю, ніж атипова пневмонія. До такого висновку прийшла група вчених з Німеччини та Швейцарії в ході експерименту, передає bbcccnn.org із посиланням на South China Morning Post.
“Вірус можна майже повністю знищити при концентраціях етанолу до 30 відсотків”, – говорять фахівці

Хоча в багатьох спиртних напоях, таких як віскі, горілка або джин, вміст алкоголю є вищим цього рівня, вчені радять використовувати їх в якості дезинфікуючого засобу для рук тільки в безвихідних ситуаціях.
Вчені підкреслюють, що люди не повинні розглядати вживання алкоголю, як спосіб запобігання або ж лікування COVID-19.
Стефані Фендер з відділу молекулярної та медичної вірусології Рурського університету в Бохумі та її співробітники використовували вірусний штам від пацієнта з Мюнхена, а потім інфікували ним клітини тварин. Ці клітини поміщали в спиртові розчини різної сили.

Спочатку вони спробували розчин 85-процентного етанолу з водою, формула, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я для виготовлення антисептиків для рук в домашніх умовах. Виявилося, що формула може усунути вірусну активність після 30 секунд контакту.
Потім вони повторили випробування при більш низьких концентраціях етанолу. При десяти і двадцяти відсотках вірус залишився недоторканим, але коли вміст алкоголю досягав 30 відсотків, рівень дезінфекції виявився на рівні формули ВООЗ.
За словами дослідників, новий коронавірус виглядає більш уразливим до алкоголю, ніж два інших коронавіруси – важкий гострий респіраторний синдром (SARS) та близькосхідний респіраторний синдром (MERS).

Чи Чжун, професор школи громадської охорони здоров’я Нанкінского університету попередив, що пити алкоголь для боротьби з коронавірусом марно: такі інфекції починаються в нижній частині легенів, а не в горлі. Але протирати руки в крайніх випадках ним можна.
Нагадаємо, раніше про лікувальні властивості алкоголю розповідала ексчиновниця Уляна Супрун. Вона рекомендувала джин-тонік, що містить хінін, як протиінфекційний засіб. При цьому Супрун наголошувала, що просто пити джин-тонік недостатньо.
“Терапевтична доза становить 500 мг і приймати її потрібно з певною періодичністю”, – відзначала вона. 
Також нагадаємо, в Україні нещодавно випустили незвичайний алкогольний напій небесно-блакитного кольору.
Джерело: УНН