На Тячівщині нових випадків КОВІД-19 не виявлено, двоє хворих одужало

За оперативною інформацією, станом на 9.00 год. 24 .04.2020 в Тячівському районі не виявлено  нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.  
Як щойно повідомив  директор КНП «Тячівська районна лікарня» Федір Яринич за минулу добу проведено 4 експрес-тести, які показали негативний результат. Всього в лікарні їх проведено 137. 
На лікуванні в інфекційному відділенні перебуває двоє пацієнтів з КОВІД-19 (мешканці Добрянського та Дубового), які отримують необхідне медикаментозну терапію. Їх стан середньої важкості, одному хворому надається киснева підтримка концентратом, він не на ШВЛ. 
За добу у лікарню з діагнозом пневмонія поступив 1 пацієнтів, всього на стаціонарі зараз 5 таких хворих. 
Відібрано біологічні матеріали на проведення ПРЛ дослідження  у 15 -х осіб  –  контактних та з підозрою на коронавірусну інфекцію, які відправлено  до вірусологічної лабораторії в м.Ужгород,   результати очікують.
Таким чином, на сьогодні на Тячівщині лабораторно підтверджено 7 випадків захворювання на КОВІД-19. 
Двоє хворих  із Вільхівців та Нижньої Апші, які перебували на лікуванні в Обласній клінічній інфекційній лікарні м.Ужгород, одужали  і вже знаходяться вдома.
Двоє тячівців із легкою формою КОВІД-19 перебувають на амбулаторному лікуванні та самоізоляції під наглядом сімейних лікарів.
Встановлюється коло контактних осіб хворого на COVID-19 з смт. Дубового, в його помешканні  проведено всі необхідні протиепідеміологічні заходи щодо непоширення захворювання. Також в населених пунктах району проводиться дезінфекція відповідним   розчином громадських місць.  
З метою недопущення поширення коронавірусної інфекції закликаємо мешканців району неухильно дотримуватися карантинних заходів, не виходити без нагальної потреби на вулицю, берегти себе і своїх рідних!
Залишайтесь вдома! Будьте здорові! 
 Пресслужба Тячівської райдержадміністрації