Уряд вживає всіх заходів для підтримки українців, які так чи інакше постраждали від епідемії

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав з робочою поїздкою Ужгород.
Прем’єр-міністр України, інформує офіційний сайт уряду,  провів засідання Регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації про протидію епідемії та вжиття додаткових заходів щодо запобігання поширенню на території Закарпатської області гострої респіраторної хвороби COVID-9, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
«Медики, які сьогодні «на передовій», мають отримувати нормальну заробітну плату», -– наголосив Денис Шмигаль.
За підсумками засідання Регіонального штабу відбувся онлайн-брифінг. На ньому Денис Шмигаль зазначив: «Уряд вживає всіх заходів для підтримки українців, які так чи інакше постраждали від епідемії».
Серед таких заходів -– збільшення оплати праці всіх медпрацівників, які залучені до боротьби з COVID-19. Захід номер один -– це збільшення оплати праці всіх медичних працівників: від екстреної медицини до спеціалізованої, які залучені до боротьби з COVID-19.
«Ми вже сьогодні запровадили цілу низку соціальних проектів. Це підтримка пенсіонерів, безробітних. Справді, під час карантину зросла кількість безробітних. Ми приділяємо цьому щоденно достатньо велику увагу», -– наголосив очільник уряду.
Денис Шмигаль також зазначив, що впроваджено кілька програм із підтримки малого і мікробізнесу. Це програми «5—7--9» та «Нові гроші».
Крім того, очільник уряду сказав, що спільно з Міністерством соціальної політики та Мінекономіки триває робота над створенням додаткових робочих місць.
Він наголосив, що економіка в Україні працює. Зупинено лише галузі споживання, такі, як ресторанний бізнес, готельний бізнес, масові заходи, -– для того, щоб розірвати ланцюг зараження.
Під час поїздки було також представлено нового голову Закарпатської ОДА Олексія Петрова, якого Президент України Володимир Зеленський призначив на цю посаду своїм указом, напередодні звільнивши з поста начальника управління СБУ в Кіровоградській області.
Василь НИТКА.
Закарпатська область.
Фото www.kmu.gov.ua