У Біловарцях освячено оновлений обеліск воїнам - односельчанам, які загинули на фронтах Другої світової війни - фото

Сьогодні, в пам'ятний День 9 травня, в селі Біловарці відбулося урочисте освячення оновленого обеліску воїнам - односельчанам, які загинули у роки Другої світової війни. 
Через карантин участь взяла обмежена кількість осіб, тим не менше, захід прошов  святково, на належно підготовленому  рівні. 
На урочистість було запрошено й керівництво району, зокрема навідались -  в.о.голови Тячівської райдержадміністрації Михайло Полажинець, керівник апарату Богдан Макусій, а також  депутат Тячівської райради Олег Палінкаш, помічник депутата Закарпатської облради Михайло Вурста та ін. 
Серед учасників торжества  -  голова Біловарської сільради  Галина Войтенко, директор ЗОШ І-ІІІ ст. Світлана Дочинець, родичі загиблих воїнів, представники духовенства та громадськості  села.  
Під час проведення робіт з оновлення обеліску за кошти благодійників встановлено православний хрест, який за доброю традицією сьогоднішнього дня освячено. 
Молебень провели - настоятель Бедевлянського Свято-Іоанно Предтеченського чоловічого монастиря, арх. Іов (Стець), настоятель Свято -Покровської церкви с.Біловарці Михаіл Дудаш та благочинний Бедевлянського монастиря, арх. Іаков (Стець). 
Звертаючись до присутніх, священнослужителі відмітили жертовність  солдатів, котрі віддали своє життя за перемогу над нацизмом в ім'я миру та прийдешніх поколінь.    
Відтак всі учасники дійства з щирою молитвою вшанували світлу пам'ять загиблих воїнів села Біловарці та всіх жертв Другої світової війни. Після чого відбулося урочисте покладання квітів до обеліску. 
Незабутню атмосферу  святу надав аудіо - музичний супровід на військову тематику, який підготував   директор Біловарського будинку культури Володимир Брай.  
Організатори дійства, від імені громади, висловили щиру вдячність всім, хто проявив благодійність у встановленні хреста і посприяв в оновленні обеліску. 
Зокрема, Миколою Дочинцем було здійснено благоустрій території та оздоблення пам'ятника, художнє оформлення багатьох елементів  виконано місцевим подружжям художників Василем та Наталією Дочинець.    
Подякували також керівництву Тячівської райдержадміністрації за сприяння та участь у святковому заході.  
... Їх  було 16 - ть відважних воїнів,  які пішли фронт і більше не повернулися додому живими. Їх імена навічно викарбувані золотими літерами на граніті, щоб всі знали й пам'ятали,  якою ціною заплатили односельці за перемогу в Другій світовій війні  і мир на рідній землі...
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації