МЗС: Чехія відновила видачу робочих віз громадянам України

Чеські диппредставництва в Україні відновили роботу консульських відділів, спрямовану на видачу робочих віз громадянам цієї країни. Генеральне консульство у Львові розпочало приймати візові анкети та документи в п'ятницю, 22 травня, Посольство ЧР в Києві відкриє консульський відділ у понеділок, 25 травня.

«Після повторних переговорів з українською владою нам вдалося досягти домовленості і частково відновити візовий процес. Чеська економіка потребує українських працівників. Ми прагнемо спростити ситуацію чеському охорони здоров'я та сільського господарства, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону », зазначив в п'ятницю глава МЗС Чехії Томаш Петршічек.

Прямо на території Чехії зможуть подати заяву на продовження ВНЖ українські висококваліфіковані кадри в галузі охорони здоров'я, в сфері соціальних послуг, а також наукові співробітники, студенти та їхні родичі, які на даний момент знаходяться в Чеській Республіці. «Подача документів за допомогою візових центрів в Україні поки не представляється можливим, тому що центральні українські влади в зв'язку з епідеміологічною обстановкою не дали дозвіл на відновлення їх роботи», - пояснив заступник міністра закордонних справ Мартін Смолек.

Повідомляє - Радіо Прага.