На Тячівщині посилюють контроль за дотриманням вимог протиепідемічних та карантинних заходів - протокол

Сьогодні 15.06.2020 під головуванням голови РДА Аверіна Т.С., за участі голови районної ради Каганця В.Й. та начальника штабу з ліквідації надзвичайної ситуації Бокотея В.С.  проведено нараду районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. 
Враховуючи тенденцію до зростання кількості хворих на COVID-19, за останню добу +8  лабораторно підтверджено випадків та летального випадку 11.06.2020 р, вирішено посилити контроль за виконанням протиепідемічних заходів на території району.
Тячівський відділ поліції має  посилити контроль за:
- дотриманням громадянами соціальної дистанції, носіння масок у громадських місцях
- дотримання перевізниками вимог щодо кількості пасажирів – у громадському транспорті можуть їхати тільки пасажири, які сидять та одягнені у захисних масках
- забезпечити притягнення до відповідальності тих, хто перебуває у громадських місцях без засобів захисту, а також водіїв громадського транспорту, які порушують карантинні вимоги
- продовжити контроль за дотриманням громадянами самоізоляції.
Держспоживслужба в Тячівському районі має забезпечити контроль за дотриманням санітарного законодавства на об’єктах нагляду, зокрема ринках та магазинах.
Усім контролюючим службам не допускати формального підходу щодо здійснення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів під час карантину. Не обмежуватись роз’яснювальною роботою та проведенням профілактичних бесід.
При виявленні грубого порушення санітарних та протиепідемічних вимог – оперативно вживати визначених чинним законодавством заходів адміністративного впливу, тобто складати протоколи і накладати штрафи.
Так само і місцевим органам влади посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.
- Відновити практику проведення рейдів щодо дотримання громадянами вимог із самоізоляції, а також моніторингу дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог,
- розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації створено три мобільні групи з представників національної поліції, держпродспоживслужби, державної служби з надзвичайних ситуацій, органів місцевого самоврядування та райдержадміністрації котрі будуть проводити моніторинг дотримання санітарного та протиепідеміологічного законодавства на території району.
- Проведення дезінфекційних заходів.
Звернути увагу голів сільських рад, ОТГ, керівників релігійних громад та суб’єктів господарювання щодо особистої відповідальності за невжиття заходів із недопущення проведення масових зібрань під час весіль, проведення поховань, інших релігійних заходів.
Звернути увагу керівників державних органів, установ пенсійного фонду, центрів надання адміністративних послуг, банківських установ, тощо, що здійснюють приймання відвідувачів на необхідність:
- дотримання соціальної дистанції (1,5 метри)
- нанесення відповідного маркування для забезпечення дотримання дистанції
- обмеження перебування у приміщенні одночасно великої кількості людей (не більше 10)
- використання засобів індивідуального захисту тощо.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації