Олексій Петров: Закарпаття повертається до жорсткого карантину

Сьогодні Закарпатська область отримала антирекорд по кількості інфікованих – 82 людини із COVID-19.На 09:00 область має 1808 підтверджених випадків за весь період.
Якщо, до прикладу в Ужгороді та Мукачеві кількість інфікованих починає падати, то в Міжгірському, Свалявському та Великоберезнянському районах – навпаки, відбувається ріст захворюваності. Причина, зокрема, нехтування елементарними нормами карантинних обмежень. Закарпатці перестали носити маски, дотримуватися соціального дистанціювання, беруть участь у масових заходах: весіллях, похованнях, інших релігійних зібраннях.
“Будемо повертатись до серйозних обмежень. Це, в першу чергу, стосується дитячих садочків, через високу статистику інфікування дітей. Є питання щодо роботи муніципального транспорту: поки що ми не вирішили, чи будемо обмежувати. Але разом із представниками Головного управління національної поліції області та Держпродспоживслужбою будемо проводити масові рейди задля виявлення порушень під час перевезення людей муніципальним транспортом”, – розповідає голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.
Крім того, на в’їзд до області та в містах, де є спалахи, будуть встановлені контрольні блок-пости з використанням температурного скринінгу та опитування. На них чергуватимуть представники нацполіції для того, щоб обмежити в’їзд, особливо на ті території і в ті населені пункти, де ми маємо спалахи.