«Вшануємо пам’ять захисників України»: в Ужгороді стартував велопробіг

Зранку 16 серпня в Ужгороді стартував непересічний захід – велопробіг «Вшануємо пам’ять захисників України». Його учасниками стали герої «афганці» та ветерани АТО/ООС.
В дорогу вирушили чотири велосипедисти, на чолі з капітаном команди, начальником відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іваном Балашовим, повідомляє Укрінформ
За словами організатора події, всі учасники подолають тернистий шлях – 1 800 км – від Ужгорода до Маріуполя. Планується, що до них в різних містах буде додаватись все більше і більше учасників. На фініші маршруту повинно бути до півтори тисячі людей.
«Я організовую такий пробіг вдруге. Минулого разу, у 2016 році, велопробіг Ужгород-Київ був присвячений 25-річчю Незалежності України», – зазначив Балашов.
Капітан, члени команди добре підготовлені та часто займаються велоспортом: туризмом, шосейними гонками, маунтінбайкінгом.
Велопробіг організовано Міністерством у справах ветеранів для підтримки ветеранів війни та популяризації їхнього позитивного образу в суспільстві.