10 фактів про себе, які нікому не треба розповідати

Мовчання — золото! Всі ми знаємо це з дитинства, але лише ставши дорослими, зрозуміли, наскільки важливо іноді промовчати, навіть коли хочеться кричати про щось. Особливо приємно ділитися з людьми своїм щастям, успіхами, досягненнями. Але після того, як комусь щось розповіли, одразу все змінюється у гірший бік. Збіг? Не думаємо! Ми зібрали 10 фактів, які слід приховувати від сторонніх вух, інформує Ukr.Media.
Про великі покупки
Ваші матеріальні перемоги змушують радіти лише вас та ваших найрідніших і найближчих людей. Для інших ці новини про чуже благополуччя як кістка у горлі: адже у них такого немає і ніколи не буде. Не поспішайте хизуватися купівлею машини, житла, турів Європою або ювеліркою. Радійте тихо, а на усі питання відповідайте розпливчасто. Зрештою, надто безтурботне життя привертає увагу не лише злодіїв і шахраїв, але і звичайних людей, які потрапили у скрутну ситуацію, і у такому стресовому стані можуть піти на крайнощі.
Про доходи та заощадження
Якщо скажете, що задоволені зарплатою, та ще й озвучите її у цифрах, не чекайте на захоплення і щирі радощі за вас. Вам можуть позаздрити, а це негативна енергія. Якщо ж будете скаржитися на дуже маленьку зарплату і відсутність заощаджень, вас почнуть жаліти і співчувати вам, що теж є негативним почуттям, адже люди подумають, який же ви бідненький і нещасний.
Про зраду і обман
Причому саме про ваші! Не розповідайте нікому про те, як одного разу когось зрадили, обдурили... Можливо, є причина, через яку ви так вчинили, або ж зараз ви щиро шкодуєте про скоєне. Але ваші співрозмовники вже не будуть адекватно сприймати ніяку інформацію після того, як дізналися, що ви вчинили з кимось погано.
Про те, чого боїтеся
Страхи — це щось дуже таємне! Це потужний викид енергії, з яким можна робити будь-що. Ділитися страхами не з тими людьми небезпечно, адже так звані енергетичні вампіри можуть витягувати з вас дедалі більше подібної інформації, щоб потім скористатися вашими слабкостями, піднявши себе за ваш рахунок. Вам від цього самі збитки і ніякої користі. Розповідайте про страхи рідним людям або тим, які можуть допомогти вам подолати їх, або підказати, на що звернути увагу щодо здоров'я, щоб позбутися побоювань і тривог.
Про стосунки з чоловіком/хлопцем і інтимні моменти в цілому
Особисте — воно на те й особисте, щоб залишатися інтимним, тим, що стосується вас двох. Тому ні до чого фактично втягувати у ваше ліжко когось стороннього, надавати йому факти, які потім можна посмакувати з кимось іншим.
Те ж саме стосується і відвертих тем. Людям ні до чого знати про те, скільки партнерів у вас було, і як розвивалися ваші стосунки. Ці знання не принесуть нікому практичної користі, а лише оголять ваше особисте, дозволивши чужинцям порпатися у вашій білизні. Ваші стосунки з коханим — це ваша таємниця!
Про благодійність

Про добрі справи не говорять. Їх просто роблять! Якщо, звичайно, їх роблять без бажання отримати загальне заохочення і піднести себе над іншими. Благодійність — це порив душі допомагати ближнім, це про те, як стати кращим і більш чистим, а не про нагороди і похвалу. Тому не варто розповідати про те, що ви регулярно витрачаєте кошти на дитячий будинок або відвозите продукти у притулки для тварин. Швидше за все, після почутого люди засумніваються у тому, що ви робите це щиро, а не для того, щоб показати себе святим.
Про негативні події у вашому житті
Багато людей з нашого оточення тільки і чекають, коли ми зробимо помилку. А новини про наші труднощі і невдачі — лише бальзам для їх душ. Ці енергетичні вампіри насичуються фактами про те, що у когось гірше, ніж у них. А ви тільки сильніше поринете у вир негативу, якщо нескінченно будете інформувати сторонніх про свої невдачі. Особливо суворо слід зберігати таємниці родини, секрети щодо вашого здоров'я, проблем у дітей. На питання "Як справи?" краще відповідати: "Все гаразд! Усе як у всіх, нічого нового".
Про духовність, релігію
Усі ми різні. І той факт, що ви духовно стоїте на дві сходинки вище за інших, ті ж самі інші можуть сприйняти негативно, або подумати, що ви якийсь дивак, релігійний фанатик! Чи знаєте ви, що дуже багато воєн розв'язувалися через розбіжності поглядів, у тому числі на віросповідання! Адже є й атеїсти, для яких усе релігійне є чужим. Тому такі розмови краще залишити при собі або розділити їх з однодумцями.
Про процедури для здоров'я і краси
Ви чудово виглядаєте у свої роки, але для цього не виходите з кабінету косметолога? Або взагалі вдалися до послуг пластичного хірурга? А знайомі люди постійно чіпляються з питаннями: що та як? Не поспішайте ділитися усіма жіночими таємницями. По-перше, це ваше особисте, ви не зобов'язані нікого інформувати про стан свого здоров'я та зовнішності. По-друге, у очах чоловіків і жінок ви відразу піднесетеся, якщо вони будуть думати, що ви без додаткових зусиль настільки чудово виглядаєте!
Про бажання, плани і мрії

Наш мозок так влаштований, що, коли ми промовляємо вголос свої плани на майбутнє, підсвідомість розуміє це так, ніби мета вже виконана. Тож відразу стає менше запалу, сил та енергії на досягнення цієї мети. Тому краще тримати свої ідеї і плани при собі. Це якщо дивитися з психологічної точки зору.
А якщо взяти звичайне життя й сутність людини, то, поділившись з кимось своїми бажаннями і мріями, планами, які ось-ось реалізуєте, ви зіштовхнетеся з негарною і банальною заздрістю! Ну як може людина (не близька) щиро порадіти за те, що ви летите наступного тижня на Мальдіви, коли хвилину тому вона ридала у ваше плече про те, що не була у відпустці три роки?! А заздрість — почуття сильне і могутнє. Той негатив, який, можливо, навіть мимоволі виділяє людина, здатний зіпсувати ваші плани.