У Тячівському РБК відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва

10 листопада, у Тячівському районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.
29 сільських клубних закладів, 43 бібліотеки-філії, центральна районна бібліотека та районна книгозбірня для дітей, 4 музеї, 10 дитячих шкіл мистецтв – такою є галузь культури Тячівського району. За вагомі творчі досягнення 9 аматорських колективів носять почесне звання «народний», один – «зразковий». Традиційні ремесла зберігають та відтворюють більше ста талановитих майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

Тож цього дня слова вітань, подяки та найщиріших побажань на адресу усіх причетних до цього свята линули від першого заступника голови Тячівської РДА Олександра Шевері, начальника відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Тячівської міської ради Едіти Петер, начальника відділу культури РДА Василя Гудака, директора Тячівської ЦБС Інни Ключкей.  

Багатьом працівникам культури вручили грамоти районної, міської влади, а також Департаменту культури Закарпатської ОДА за сумлінну працю та професіоналізм. Не обійшлося без подарунків: низка сільських книгозбірень отримали сертифікати на комп’ютерну техніку за сприяння відділу культури РДА. Це бібліотеки-філії с.Біловарці, Вишоватий,  Нижня Апша, Широкий Луг, Велика Уголька та Кричево-Росош.

Вели мову й про актуальну ситуацію в країні – пандемію, що негативно вплинула на діяльність закладів культури і не дозволила здійснити усе заплановане, та війну на сході, яка забрала тисячі життів українських військових. Тож пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.   

Втім, на щастя, у вересні відновили роботу дитячі мистецькі школи, своїми творчими досягненнями радують юні таланти. Як зазначив начальник відділу культури РДА Василь Гудак, наразі є ідея створити культурно-мистецький центр на базі районного будинку культури. Фахівці галузі готові надавати підтримку новоствореним громадам. Як би не було, працівники культури зберігають та примножують традиції, дивляться в майбутнє з оптимізмом, не стоїть на місці і мистецтво краю.
На адресу винуватців урочистостей линули й пісенні вітання від колег і талановитих юних виконавців.