У глибинах Тихого океану знайшли справжніх чудовиськ-гігантів (відео, фото)

Біля берегів Австралії зняли на відео гігантських глибоководних кальмарів магнапінн (Magnapinna). Тварина настільки рідко потрапляє в поле зору спостерігачів, що зустріч з нею — справжня вдача.
Всього по світу зареєстровано близько десятка підтверджених спостережень. Але нова зустріч унікальна, адже в цей раз вченим вдалося спостерігати відразу за п'ятьма новими особинами. Повідомляє Sciencealert.
"При цьому кальмари були виявлені в безпосередній просторовій та часовій близькості один від одного", - йдеться в статті.


Великопері кальмари — дивні та страшні створіння. Їхні тіла виглядають досить типово для кальмарів, але з набагато більшими щупальцями, ніж зазвичай.
Довжина тіла з урахуванням кінцівок сягає 8 метрів і більше, довжина "рук" в 15-20 разів перевершує довжину мантії. Довгі щупальця кальмари використовують для донної ловлі здобичі.

Кальмари мешкають на величезній глибині — від 1000 до 4000 метрів, що ускладнює їх вивчення. Адже сонячне світло туди не проникає, а тиск води неймовірно сильний. Але за допомогою новітніх дистанційно керованих батискафів та роботів вчені стали знаходити ці створіння все частіше. Саме таке обладнання науковці використовували для дослідження глибинних вод біля південного узбережжя Австралії.