У Нересницькій громаді провели першу сесію (ФОТО)

1 грудня відбулося засідання першоїсесіїНересницької сільської ради8 скликання за участі новообраних депутатів сільської ради та новообраного сільського голови Василя Гасинця (самовисування). З 26 депутатів у залі були присутні 25.
Найперше, перед присутніми з невеликою концертною програмою виступив ансамбль Нересницького  будинку культури (кер.М.М.Гасинець). Після пісенних вітань, які лунали від юних артистів на адресу сільського голови Василя Гасинця та депутатів, розпочалася сесії.

Голова сільської територіальної виборчої комісії О.Ф.Корсак зачитала порядок денний роботи сесії. Відтак,поінформувала про результатами виборів депутатів та сільського голови та визнання їх повноважень. Кожен з обранців отримав посвідчення, а право зачитати присягу депутата сільської ради було доручено найстаршому  – 60-літньому М.М.Стенавському від партії ОПЗЖ. Сільський голова Василь Гасинець такожотримав посвідчення та склав присягу чесно і сумлінно виконувати свої обов’язки перед громадою, дотримуючись законодавства.

Надалі головуючим на засіданні був Василь Гасинець, який звернувся до депутатів з закликом об’єднатися та спільно працювати задля процвітання та розвитку Нересницької громади.  Затим депутати затвердили регламент роботи сільської ради, обрали лічильну комісію та приступили до обрання секретаря сільської ради. Сільський голова на цю посаду запропонував Марію Петрівну Русин. За результатами таємного голосування її кандидатуру одноголосно підтримали депутати.

Затим обранці затвердили положення пропостійні комісії сільської ради, а питання про утворення постійних комісій вирішили доопрацювати та розглянути на наступному засіданні. Також затвердили структуру і чисельність виконавчих органів сільської ради.

На посаду першого заступника сільського голови ухвалили кандидатуру Василя Юрійовича Кустря (колишнього Тернівського сільського голови), заступником сільського голови з  господарської діяльності обрали  Олександра Петровича Короля (мешканця с.Ганичі), заступником з питань освіти – Володимира Юрійовича Танчинця (головного спеціаліста відділу освіти РДА), заступником з фінансових питань – Ірину Михайлівну Мургу (головного бухгалтера Нересницької сільської ради), а на посаду заступника-керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету ухвалили кандидатуру Михайла Михайловича Фіцая (мешканця с.Нересниця, приватного підприємця).
Затвердили положення про виконавчий комітет, а питання про склад виконкому  вирішили доопрацювати та розглянути на наступному засіданні.

Відтак, затвердили старостів сіл територіальної громади. Відкритим голосуванням було обрано старостом сіл Широкий Луг, Фонтеняси та Пригід Василя Михайловича Олексія (колишнього Широколузького сільського голову), а старостом Тарасівки – Любов Василівну Руснак (колишнього Тарасівського сільського голову), оскільки обоє були обрані депутатами новоствореної Нересницької сільської ради, то  склали мандати.

А ось обрання старостів інших сіл проходило таємним голосуванням. Так, на посаду старости сіл Терново, Вишоватий та Петрушів були два кандидати – Роман Іванович Каптола та Ігор Михайлович Чорей. За результатами таємного голосування більшістю голосіввід складу ради(15) було обрано старостою Романа Івановича Каптолу.

На посаду старости с. Новоселиця та с.Тисалово були три кандидати – Василина Василівна Орябко (колишній Новоселицький сільський голова), Михайло Іванович Томишинець(колишній вчитель, підприємець) та Іван Іванович Тяско. У першому турі таємного голосування було визначено двох кандидатів – В.В.Орябко (8) та М.І.Томишинця. (11). У другому турі таємного голосування депутати обрали старостою. М.І.Томишинця, за нього проголосувало 14 обранців.

У два тури проходило таємне голосування й за кандидата на посаду старости с. Ганичі. У першому турі з трьох кандидатів – Віталія Юрійовича Пелиха (1), Анатолія Васильовича Фіцая (колишнього Ганичівського сільського голови) (13) та  Івана Івановича Фіцая (директораблагодійного фондуім.ОлександраХіри) (10) – пройшли до другого тури два останні.
За результатами другого туру таємного голосування більшу кількість голосів від складу ради отримав Анатолій Васильович Фіцай (17), тож його й обрано старостою села Ганичі.

Затим депутати проголосували за створення представницького органу – Нересницької сільської ради ОТГ з адміністративним центром у с. Нересниця, затвердили робочу групу щодо розробки статуту Нересницької сільської ОТГ, а також проголосували за  припинення діяльності органів місцевого самоврядування територіальних громад, що об’єдналися, та створення ліквідаційної комісії, за утворення конкурсної комісії на заміщення вакантних посад та затвердили її склад. Затвердили положення про управління та відділи Нересницької сільської ради, план діяльності сільської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік, а також розглянули та затвердили питання про організацію громадських робіт та робіт тимчасового характеру сільської ради на 2021 рік та про передачу земельних ділянок державної власність у комунальну власність.

Наступне засідання сесії сільської ради запланували провести через кілька днів.
https://www.tyachiv.com.ua/