На Закарпатті відремонтували гірську дорогу Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я

Як інформує Служба автомобільних доріг Закарпаття, 44,6 кілометрів дороги Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я відремонтовані капітально у 2020 році, пише Depo.Закарпаття.
Загальний кошторис робіт з поточного середнього ремонту складає 669 млн гривень.

Під час ремонту по всій протяжності високогірного шляху:
  • підсилили шар основи – щебенево-піщана суміш, укріплена цементом – 15 см,
  • влаштували вирівнюючий шар асфальтобетону – 10 см;
  • верхній шар із щебенево-мастикового асфальту – 5 см;
  • виконали габіонне кріплення верхових та низових укосів та перевальних ділянках, зокрема на Воловецькому та Подобовецькому (Пилипецькому) перевалах;
  • влаштували бар’єрне огородження відповідно до європейських стандартів – світлоповертаючі елементи вмонтовані у деталі конструкцій;
  • відновили організацію дорожнього руху із заміною усіх дорожніх знаків.
Специфікою ремонтів доріг у гірських умовах є велика кількість водотоків, труб, "полок", підпірних стін, галереї та цілого розмаїття штучних споруд. Тому йдеться не тільки про відновлення дорожнього покриття, а й про цілий комплекс заходів, спрямованих насамперед на безпеку та якість дорожньої інфраструктури.
Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я стала однією з перших доріг, які відновили у Закарпатті у 2020 році. Вона поєднує два основні транспортні потоки області: міжнародну трасу М-06 Київ-Чоп та регіональну Р-21 Долина – Хуст, якою далі можна виїхати на Н-09 Мукачеве – Рахів – Івано-Франківськ – Львів.