Новий штам коронавірусу виявили в Німеччині та Швейцарії

Новий різновид коронавірусної інфекції виявили фахівці в Німеччині і Швейцарії. Про це в четвер, 24 грудня, повідомили відповідні органи держав, - повідомляє korrespondent.net
Так, регіональна влада федеральної землі Баден-Вюртемберг у Німеччині інформувала, що на їхній території підтверджено перший випадок інфікування "британським" COVID-19.
За їхніми даними, жінка, яка в неділю прилетіла до родичів із Британії (до введення заборони на авіаперельоти з острівною державою), здала позитивний тест на новий коронавірус в аеропорту. Відтоді вона перебуває на самоізоляції. Також про фіксування двох випадків нового штаму COVID-19 повідомило Федеральне управління охорони здоров'я Швейцарії. 
За інформацією відомства, "британську" варіацію коронавірусу виявили у зразках біоматеріалу, взятого у двох осіб, які постійно проживають у Сполученому Королівстві, однак тимчасово перебувають на швейцарській території. Відзначається, що один зі згаданих громадян Британії підтвердив, що пішов на самоізоляцію, а з іншим влада намагається зв'язатися.