На українсько-угорському кордоні викрито спробу ввезення з порушенням митних правил дороговартісного товару

На українсько-угорському кордоні викрито спробу ввезення з порушенням митних правил дороговартісного товару, що підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. 
Швейцарський годинник від «Cartier», ціна якого може вартувати понад 20 тисяч євро, вишукані дамські сумочки від італійських брендів «Louis Vuitton», «Prada», «Chanel» та французської фірми «Hermes» на декілька тисяч євро – намагався завезти в Україну закарпатський підприємець в одній валізі під виглядом дозволених митним законодавством 500 євро, і звичайно, без декларування та сплати митних платежів, скоріш за все, для комерційного збуту.
Повертався 59-річний житель Чопа додому зі столиці Угорщини – Будапешта - через митний пост «Тиса» на легковому автомобілі «Mercedes-Benz». Проходячи митно-прикордонний контроль, свідомо обрав «зелений коридор», тим самим декларуючи правомірні наміри перетнути кордон.
Утім, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, інспектори управління забезпечення протидії митним правопорушенням Закарпатської митниці Держмитслужби вивели транспортний засіб із загального потоку для проведення детальної перевірки  на оглядовому майданчику.
Відкривши багажне відділення іномарки, увагу митників привернула одна валіза, в якій виявилися не заявлений при усному опитуванні товар іноземного виробництва. Зокрема: 4 пари взуття відомих італійських торгових марок «Loro Piana» та «Chanel», годинник торгової марки «Cartier» (країна виробництва - Швейцарія), жіночі сумочки, рюкзак італійських брендів «Louis Vuitton», «Prada», «Chanel» та французської фірми «Hermes».
За оцінкою в Інтернет-мережі, до прикладу, швейцарський годинник від «Cartier» вартує 21100 Євро, одна пара чоловічих черевик-лоферів «Loro Piana» - від 600 Євро, жіночі балетки «Chanel» - 200 Євро, дамські сумочки італійських брендів «Louis Vuitton», «Prada», «Chanel» - від 1000 Євро, а от від французської фірми «Hermes» – понад 14 тис Євро!
Виявлені бренди чопський підприємець не визнав своєю власністю. Сказав, що валізу дав йому знайомий у Будапешті для перевезення в Україну родичам.
Закарпатські митники задокументували порушення за статтею 471 Митного кодексу України. Наразі товари вилучені та потребують додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта.
Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби