Північна півкуля планети потерпає від сильного холоду та снігу

Лижники, які прямували замерзлою сніжною дорогою на гірськолижний курорт у регіоні П’ємонт в Італії, потрапили в масову ДТП на автостраді А2. Учасниками аварії стали близько 25 автомобілів, три людини загинули, повідомляє Euronews.
За даними телеканалу, рух паралізований також на кількох головних дорогах Франції в регіоні Ла-В’єн. Ожеледиця перетворила асфальт на льодовий каток, на автостраді А7 застрягло багато вантажівок. На інших ділянках чимало автомобілів опинилися в кюветі.
Через негоду в Нідерландах – сніг і сильний вітер – оголошено найвищий, червоний рівень небезпеки. Після шторму Дарсі, який досяг країни на початку цього тижня й приніс сніг та рекордні холоди, погода не покращується. У багатьох місцях влада намагається обмежувати масове катання на ковзанах через епідемію коронавірусу.
З подібною проблемою цього тижня зіткнулася й британська поліція: чимало людей каталися на санках, насолоджуючись більшою, ніж зазвичай, кількістю снігу в Англії, та ігноруючи протиепідемічні обмеження.
У Москві в суботу вдруге за останні півтора століття випало так багато снігу – 58 см за один день, що паралізувало рух у місті. 13 лютого 1956 року в столиці Росії випало 60 см снігу. Наразі це абсолютний рекорд.
У США та Канаді також сильний холод, полярні повітряні маси досягли центральних частин цих країн. За даними Severe Weather, у США – аж до південних штатів, Мексиканської затоки.
Близько 100 мільйонам американців у кількох штатах загрожує температура до -30°С, а також до -50°С унаслідок сильних поривів вітру.
Згідно з прогнозом, -50 можуть очікувати ті, хто живе вздовж канадського кордону. Ці холодні потоки повітря спричинили масову ДТП у Техасі, унаслідок якої зіткнулося 130 автомобілів. Прогнозується, що сильні холоди триватимуть також у перші дні тижня, очікуються й хуртовини.
Джерело: index.hu