У Дубовому вшанували воїнів-афганців - фото

15 лютого, у Дубовому відбувся урочистий захід з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ої річниці з дня виводу військ з Республіки Афганістан. 
Розпочалося дійство біля Обеліска Слави, де зібралися керівництво громади та воїни-інтернаціоналісти з Красної, Калин та Дубового.  Священики о.Іоан та о.Володимир провели панахиду за померлими воїнами-інтернаціоналістами. Затим селищний голова Денис Каганець та секретар селищної ради Марія Носа, а також інші учасники зібрання здійснили покладання квітів  до пам’ятника. Зі словами шани й подяки за виконаний свого часу обов’язок до ветеранів звернувся Денис Васильович, побажав їм міцного здоров’я та наснаги.
Захід продовжився в одному з ресторанних закладів, де учасники Афганської війни поспілкувалися у невимушеній атмосфері, згадали фронтові дороги та пом’янули побратимів, що відійшли у вічність.  Як повідомив один з воїнів-афганців Володимир Михалчич, участь у війні у Афганістані взяло близько 50 військовослужбовців з населених пунктів Дубівської громади. Додому повернулись всі, однак за понад тридцять років після війни 7 ветеранів відійшли у вічність. Це мешканці Калин - М.М.Дьолог, В.П.Крегул, І.О.Куцин, дубівчани Ю.Ю.Носа, І.М.Шкиндя, В.В.Ціпіньо та М.М.Грицан з Красної. Також воїни-афганці  обговорили можливість розвинути спілку Дубівської громади, адже близько 15 років тому було створено відповідну організацію, що мала об’єднати воїнів-інтернаціоналістів гірських населених пунктів дубівського куща.  
Приємною несподіванкою для учасників зібрання була насичена концертна програма, яку підготували відділ культури ТГ разом з Дубівською ДШМ. 
Тематичні пісні виконували солісти – викладачі Дубівської ДШМ Марія Тимочко, Андріана Золотар, учениці Златослава Носа, Дарина Декет, виступив дует  викладачів - Юрія Гарагаля та Олександра Жаркова, а також заспівав Віталій Горбей. Порадували глядачів танцювальними номерами учні хореографічного відділу (кер.Марія Макуркіна).
Захід відбувся за сприяння керівництва Дубівської громади.  повідолмляє Дубове інфо