Звернення депутата Тячівської ОТГ Ігоря Тиводара

Депутату Закарпатської обласної ради 8-го скликання Федурцьо Василю Васильовичу
депутата Тячівської ОТГ (від політичної партії «За майбутнє» )
Члена  ГО «Закарпатське угорське товариство працівників охорони здоров’я»  
Тиводара  Ігора Михайловича
Прошу втрутитись у ситуацію, що склалася на території Закарпаття у зв’язку з дискримінаційними утисками з боку керівництва Тячівського регіонального відділення благодійного фонду «КМКС». Нас, громадян Тячівської ОТГ угорської національності, позбавлено фінансової допомоги, виплата якої здійснюється завдячуючи соціальній програмі благодійного фонду Габора Бетлена.
Підставою відмови в отримання вищеназваної допомоги стала наша участь у виборах до місцевих рад за партійними списками інших політичних сил.
Займаючи активну громадську позицію ми очікували адекватних дій з боку партії угорців України «КМКС», яка б відповідально підійшла до формування списків кандидатів в депутати рад, але підготовка списків відбувалася кулуарно, ніяких зборів або обговорень кандидатур не проходило. Відповідно, мені та іншим закарпатським угорцям були запропоновані місця у списках інших політичних партій, на що ми і дали згоду.
Але, як згодом стало відомо, нас позбавили щорічної фінансової благодійної допомоги. В складній економічній ситуації, спричиненій Covid-19, не отримали соціальної допомоги активні члени громадського суспільства –  лікарі, педагоги та інші представники інтелігенції, на яких покладено завдання якісного розвитку інфраструктур компактного проживання угорців.
Відповідно статей Конституції України 38, 70, 71, 76, 141 сутність виборчого права складає право громадян України вільно обиратися і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
Ідентифікуючи себе угорцями, що проживають на території України, ми сподівалися, що благодійна допомога надавалася та буде надаватися з  метою сприяння та покращення рівня життя угорського населення. Ми маємо надію, що допомога, яка надавалася нам, не буде інструментом впливу та маніпуляції на свідомість. Своїми непродуманими діями «КМКС» підриває довіру між двома найбільшими національними общинами краю.
Просимо порушити дане питання на найближчому засіданні Закарпатської обласної ради.
 І.М.Тиводар