Інфраструктурний ривок: Зеленський на форумі «УКРАЇНА 30» озвучив плани розвитку транспортної галузі

2021-й стане для України роком масштабних дорожніх проєктів і розвитку всіх видів транспорту. До кінця року за програмою «Велике будівництво» буде збудовано та відремонтовано 6,5 тисяч км доріг по всій країні.
Про це на форумі «Україна 30. Інфраструктура» заявив Президент Володимир Зеленський, повідомляє Інтерфакс-Україна.
«Не збираємося зупинятися в 2021 році. Наша мета - 4,5 тисяч кілометрів державних і 2 тисячі кілометрів місцевих доріг», - підкреслив Президент.
Серед головних дорожніх проєктів Зеленський назвав будівництво об'їзної навколо Києва довжиною 150 км, а також траси М-30 довжиною 1 400 км, яка стане найдовшою в країні і зв'яже Захід і Схід України. Цей проєкт приурочений до 30-ї річниці Незалежності.
Іншим стратегічним напрямком в галузі інфраструктури стане національна програма оновлення мостів. Зеленський нагадав, що в 2020 році було побудовано, оновлено і реконструйовано 216 мостів. В цьому році побудують і відновлять 245 мостів, серед них - Кременчуцький міст, будівництво якого має бути завершено протягом одного року.
Не забудуть і про залізничне сполучення. Президент анонсував відкриття нових маршрутів «Інтерсіті». «Наша мета, щоб залізничне сполучення між містами займало в українців максимум 3-4 години», - сказав Зеленський.
Також в розробці знаходиться програма розвитку авіасполучення. За словами Зеленського, йдеться про аеропорти в 16 містах України, серед яких Ужгород, Чернівці, Полтава та інші. Є план побудувати міжнародний аеропорт «Ужгород-Мукачево» на Закарпатті, і навіть створити національну державну авіакомпанію.
Президент нагадав, що парламент прийняв закон про розвиток внутрішнього водного транспорту, який в перспективі дозволить розвантажити дороги і принести економічний ефект в мільярди гривень.