Вчені виявили несподіваний фактор, який впливає на тривалість життя

Американські вчені назвали несподіваний фактор, що впливає на тривалість життя. Про результати їх дослідження повідомляється в статті, опублікованій в виданні Nature Communications.
Експерти виявили взаємозв’язок між індексом омега-3 жирних кислот і ймовірністю передчасної смерті. Вивчивши дані про 42 тисячі громадян різних країн, фахівці помітили, що ті, у кого був зафіксований більш високий індекс ейкозапентаенової, докозапентаенової і докозагексаєнової кислот, мали в середньому на 13 відсотків менше шансів зіткнутися з передчасною смертю ніж люди, в крові яких показник був нижче. При цьому ті, у кого спостерігалася нестача згаданих кислот, частіше вмирали від раку, серцево-судинних захворювань та інших причин.
Відзначається, що фахівці давно задалися питанням про те, як рівень омега-3 пов’язаний з хворобами, що зачіпають серце, мозок, суглоби і зір, проте на можливий зв’язок даних кислот з тривалістю життя до сих звертали увагу лише деякі представники наукової спільноти.
Вчені, що брали участь в дослідженні заявили, що їх спостереження дозволяють зробити висновок про те, що жирні кислоти, які містяться в морепродуктах здатні позитивно позначатися на здоров’і людини і сповільнювати процес старіння.