Штучний інтелект замінить кол-центри банків

Штучний інтелект в телефонному режимі працює, як жива людина.
Про це розповів заступник голови правління Банку Форвард Андрій Прусов під час круглого столу, проведеного «Фінансовим клубом».
«Я вражений роботою штучного інтелекту в телефонному режимі при продажу банківського продукту. Я не міг відрізнити від «живого» діалогу. Штучний інтелект в телефонному режимі працює, як жива людина. І я вже не знаю, чи потрібен нам кол-центр в перспективі трьох років», – сказав Андрій Прусов.
Директорка з розвитку бізнесу в Центральній і Східній Європі компанії Ailleron Ольга Віславних вважає, що найближчими роками будуть широко використовуватися AI-консультанти для управління фінансами.
«Наш віртуальний помічник, роботу над яким вже активно ведемо, буде саме тим, що створить конкурентну перевагу для деяких передових банків», – анонсувала вона.
«Набирають обертів канали чат-ботів, навчання яких зростає. І вже чат-боти більш кваліфіковані, ніж були раніше», – каже заступник голови правління ПУМБ Артур Загородников.
Але штучний інтелект не зможе поки що замінити інших банківських спеціалістів.
«Це різні сегменти клієнтів і різні продукти. Одна справа продати фізособі простий продукт, а ви спробуйте на штучний інтелект перекласти «5-7-9%». Цей продукт без відділення не продати», – вважає заступниця голови правління Укргазбанку Тамара Савощенко.