Мешканця Нижньої Апші судитимуть за незаконну вирубку лісу

За погодження Тячівської окружної прокуратури жителю с. Нижня Апша повідомлено про підозру за фактом незаконної порубки лісу, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).
За даними слідства, восени 2019 року громадянин, порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, та без спеціального дозволу здійснив незаконну порубку 37 дерев грабу, акації та вільхи на території Тернівського лісництва на Тячівщині. Експертизою встановлено, що дії підозрюваного спричинили державі шкоду у розмірі 245 тис. грн.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Тячівського райвідділу поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва окружних прокурорів, інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.