З’явилися лазери, які передають інформацію з рекордною швидкістю

Новий спосіб передачі даних може забезпечити високу швидкість роботи майбутнього. Він буде працювати навіть якщо потреба в обсязі інтернету зросте на третину.


Дослідники пояснили, що у зв’язку з масовим поширенням послуг, які вимагають великих обсягів даних, включаючи потокове відео високої роздільної здатності та конференц-зв’язок, очікується, що в 2021 році зростання інфраструктури хмарних послуг досягне 27% в річному численні. У зв’язку з цим, якщо 400-гігабитна мережу Ethernet (GbE) нині широко поширена, то 800-гігабитна мережу (GbE) повинна швидко піти за нею, щоб задовольнити потреби в пропускній здатності.

Для досягнення високої швидкості та пропускної здатності група вчених з Японії розробила лазер з електроабсорбціонним модулятором і інтегрованим розподіленим зворотним зв’язком (EA-DFB) на основі кускового елемента (LE), здатним передавати сигнали зі швидкістю 224 Гбіт / с на відстань до 2 км. Ця вимога до довжини передачі для багатьох сучасних великих центрів обробки даних в широкому діапазоні температур.

 Ці результати показують, що в майбутньому нова мережа може забезпечити роботу додатків на 800 Гбіт / с, що робить цей пристрій перспективним джерелом роботи для майбутніх додатків центрів обробки даних. “Лазери наступного покоління, що використовують той же« набір інструментів »передових напівпровідникових і пакувальних процесів, можуть забезпечити вищі швидкості, велику дальність дії і нижчу вартість при конкурентоспроможних рівнях продуктивності, надійності і енергоспоживання, – відзначили дослідники. – З ростом потокової передачі даних і інших інтернет-послуг внутрішні канали зв’язку зажадають більш високих швидкостей – 1,6 терабіта в секунду і вище ». Натхнення: hightech.fm