Відбулася ІІІ позачергова сесія Тячівської райради VIII скликання

У п'ятницю 11.06.2021 р відбулося засідання ІІІ позачергової сесії Тячівської районної ради VIII скликання. 
Провів засідання голова райради Юрій Берінде за участі заступника Михайла Вурсти. Також були присутніми - голова РДА Тімур Аверін та перший заступник Олександр Шеверя, керівники правоохоронних органів, структурних підрозділів райради та РДА, депутати обласної ради та ін. 
У залі зареєструвались 28 депутатів із 42, тож сесія розпочала свою роботу. 
Голова ради Юрій Берінде представив депутатам нових керівників правоохоронних органів району: Палкуш Михайла - начальника Тячівського РВ ГУМП в Закарпатській області, Дурневич Василя  - начальника Тячівського міжрайонного відділу УСБУ в Закарпатській області, Мошкола Івана - начальника Тячівського РВ Управління ДСНС України у Закарпатській області.
Депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять про колегу Тетяну Лебедєву, яка відійшла у вічність. Замість неї   зареєстровано  нового депутата райради  від «Європейської солідарності» -  Михайла Божа, який склав присягу і приступив до виконання обов’язків.
Головуючий Юрій Берінде озвучив відповіді на попередні депутатські звернення, зокрема й щодо ремонту доріг та зачитав нові. Серед яких і звернення   Дмитра Шелемби щодо реконструкції Широколузької ЗОШ І-ІІІ ст. і включення її до програми «Великого будівництва».
Депутати прийняли ряд програм та змін до діючих :
- Програму підтримки депутатської діяльності на 2021 рік,
- Програму розвитку територіальної оборони, 
- Програму розвитку культури і мистецтва, 
- Програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху,
-  Програму розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці Тячівського району на 2021-2025 роки, 
- Програми охорони та забезпечення життєдіяльності адміністративного будинку централізованої бухгалтерії відділу освіти Тячівської РДА 
-  Програми підтримки освітніх проєктів міжнародної технічної допомоги в Тячівському районі на 2021 рік.
Також затвердили рішення щодо:
-  діяльності КНП «Тячівська районна лікарня», будівлі та споруди якої передали у спільну сумісну власність Тячівської міської, Буштинської, Солотвинської, Тересвянської, Усть-Чорнянської селищних, Бедевлянської, Вільховецької, Нересницької та Углянської сільських ТГ.
- передачі будівель районного будинку культури та Центру дитячої і юнацької творчості у комунальну власність Тячівської міської ТГ.
-  змін до бюджету Тячівського району на 2021 рік.
-  призначення директором КП «Агенція регіонального розвитку Тячівського району» Івана Шімана.
Також на сесії голова ради зачитав і протокольне доручення підготувати звернення до керівників громад щодо забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей з особливими потребами в оздоровчому закладі «Берізка».
З приводу даного закладу також виступив голова Буштинський селищної ради Руслан Янчій, який направив звернення щодо передачі «Берізки» у комунальну власність Буштинської ТГ, оскільки вона знаходиться на території громади. Після жвавої дискусії депутати вирішили насамперед створити  комісію для детального вивчення даного питання, а відтак прийняти відповідне рішення.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації