Вчені записали космічні звуки та перетворили їх на музичний альбом

21 червня міжнародний проєкт Sounds of Space ("Звуки космосу") випустив новий альбом Celestial Incantations, який розвиває тему попереднього Aurora Musicalis і увібрав в себе новий спектр космічних "звуків" з вкрапленнями інструментальної музики. Про це повідомляє the Guardian.
Звукові хвилі не можуть розповсюджуватися в майже ідеальному вакуумі космосу, проте на це здатні електромагнітні та гравітаційні хвилі. Так вчені перетворили сигнали з космосу в музичні композиції.
Перші треки містять земні звуки – тріск блискавки, багаття та шум, з яким повітря виривається з глибини при бурінні льоду в Антарктиді.
Один зі співавторів проєкту Кім Куніо розповів, що вибирали звуки вчені разом, а після він акомпанував їм на акустичних інструментах. "У нас були такі речі, як терменвокс і хвилі Мартено (електронні музичні інструменти – ред.), які створювали науково-фантастичні звуки протягом майже 100 років. Я подумав: "Хіба не було б здорово, якби ми могли за допомоги акустики супроводжувати те, що відбувається в природі, а не робити це штучно?".