На Закарпатті від коронавірусу вакциновано лише 30% вчителів

У Закарпатській області першу дозу щеплення від Covid-19 отримали вже понад 9300 вчителів загальноосвітніх шкіл. З вересня очікується збільшення кількості вакцинованих педагогів. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА у вівторок, 31 серпня.
 За даними обласної адміністрації, наразі кількість вакцинованих від коронавірусу вчителів шкіл становить 30%. «Першу дозу вакцини від Covid-19 вже отримали 9362 педагоги закарпатських шкіл. Завершили цикл вакцинації, тобто, отримали дві дози щеплення від коронавірусу вже 6143 вчителів», – зазначили у коментарі ZAXID.NET у прес-службі ОДА.
Також там уточнили, що наразі найбільш активно вакцинуються освітяни в Ужгородському, Берегівському та Мукачівському районах. Із завершенням періоду відпусток та із початком нового навчального року очікується збільшення кількості вакцинованих педагогів.
Зазначимо, у МОЗ пообіцяли не запроваджувати примусову вакцинацію від коронавірусу для освітян, незважаючи на незначний відсоток вакцинованих працівників сфери освіти. Загалом по Україні працівникам сфери освіти вже зроблено майже 890 тисяч щеплень від Covid-19. Також у МОЗ уточнили, що якщо регіон не перебуватиме у «зеленій» зоні, то заклади освіти зможуть працювати лише за умови, що понад 80% їхніх працівників щеплені від коронавірусу.