Агенція регіонального розвитку Тячівського району презентувала медичне обладнання для Солотвинської обласної алерголікарні - фото

У вівторок, 26.10. 21. в смт.  Солотвино відбулася презентація медичного обладнання закупленого в рамках проєкту «Реабілітація постковідних хворих на базі КНП «Солотвинська обласна алергологічна лікарня» Закарпатської обласної ради».
Проєкт виграно КП "Агенція регіонального розвитку Тячівського району" засновником якої є Тячівська районна рада. 
Участь в заході взяли - голова Тячівської районної ради Юрій Берінде та заступник Михайло Вурста, головний лікар Солотвинської обласної алергологічної лікарні Леон Данко та працівники медичного закладу, депутати Закарпатської обласної ради Василь Дем'янчук та Юрій Покорба, а також депутати Солотвинської селищної ради,  представники ЗМІ та громадськості територіальної громади. 
Провів презентацію директор Агенції Іван Шіман який, власне, і є головним розробником даного проєкту. Відтак повідомив, що його вдалося втілити в життя завдяки Програмі підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією « Єврорегіон Карпати-Україна» та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.
В рамках проєкту для лікарні закуплено сучасне медичне обладнання для реабілітації пацієнтів, які перехворіли на  COVID-19.  А саме: біохімічний аналізатор крові, лейкоцитарний лічильник СЛ-5к, відсмоктувач, апарати - мікрохвильової терапії та ультразвукової частоти, ампліпульс «Стимпро» та по дві одиниці моніторів пацієнта та інфузоматів.
Наскільки всі ці медичні обновки є вкрай важливими у роботі лікарні підкреслив головний лікар Леон Данко. Зокрема, що дозволить оперативно здійснювати певні діагностичні та лікувальні маніпуляції, спрямовані на покращення стану пацієнтів. 
Також керівник закладу розповів як живеться лікарні в умовах медичної реформи та пандемії COVID-19. Адже при першій хвилі її було внесено в об’єкт обсервації та ізоляції, а відтак почали  здійснюють реабілітацію постковідних хворих. 
Медичний персонал якісно виконує свої обов'язки, про що свідчать позитивні відгуки людей, яким тут допомагають повернути своє здоров'я. 
На даний час дирекція КНП «Солотвинська обласна алергологічна лікарня» веде переговори  з МОЗ та НСЗУ,  щоб для лікарні  було виділено ще якийсь пакет послуг, адже на одному терапевтичному надалі функціонувати не зможуть. 
Вже на сьогодні мають 150 тисяч заборгованості за харчування, велика потреба в модернізації та оновленні матеріально-технічної бази тощо.
Керівник закладу Леон Данко звернувся до присутніх на заході -  керівництва районної ради та обласних депутатів з проханням щодо  сприяння в забезпеченні сталого функціонування КНП. А також висловив вдячність всім причетним до реалізації проєкту для реабілітації постковідних хворих.
У свою чергу голова Тячівської районної ради Юрій Берінде теж наголосив на важливості даної лікарні в системі охорони здоров'я, яка вже більше 50 -ти років надає спеціалізовані медичні послуги населенню. Втілений в життя районною Агенцією  проєкт - важлива підтримка для покращення якості цих послуг.  Адже за допомогою нового сучасного обладнання терапія проходитиме швидше та ефективніше. 
Відтак всі учасники презентації навідались у приміщення лікарні, де вже встановлено обновку. Наступним кроком стане захід з інструктажу працівників медзакладу, що дозволить довгостроково та правильно користуватись придбаними апаратами.
Л.Немеш