Аеропорт «Ужгород» отримав автомобіль антикригової обробки повітряних суден

Минуло вже немало часу, відколи Міжнародний аеропорт «Бориспіль» відповідно до рішення Кабінету Міністрів передав ужгородському летовищу 32 одиниці техніки.
Водночас важливої техніки, яка необхідна аеропорту для повноцінної роботи в осінньо-зимовий період, і наявність якої було чіткою умовою авіакомпанії для продовження співпраці, в Ужгороді не було. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.
«Всього за 4 дні облдержадміністрація включилася в переговори й автомобіль антикригової обробки повітряних суден, переданий розпорядженням Уряду, прибув в Ужгород. У найближчі кілька днів підприємство повинно отримати необхідні документи та сертифікати на використання техніки, а працівники – пройти навчання», – зазначив Мирослав Білецький.
За його словами, всі умови, які поставили перед областю та аеропортом, виконані. Однак подальша робота летовища і далі під загрозою.
«Для того, щоб нову техніку використовувати за призначенням, повітряні судна потрібно покривати спеціальною рідиною для протикригової обробки. Цю процедуру не можна виконувати на злітно-посадковій смузі, а треба на стоянці, яка по сьогодні не введена в експлуатацію. Отримати відповідний документ можна лише після видачі актів виконаних робіт та оплати. Кошти на рахунку є, але власник підприємства досі чомусь не підписав платіжки, чим гальмує роботу аеропорту “Ужгород”», – прокоментував перший заступник голови облдержадміністрації.