Шукаєте найближчі пункти щеплення або хочете вакцинуватися певною вакциною?

Міністерство охорони здоров'я України запустило одразу дві можливості пошуку такої інформації. 
  • З телефона через Телеграм-бот ДП МЗУ – https://t.me/medpro_ukraine_bot – Щоб скористатись цією функцією, необхідно у головному меню бота обрати пункт «Пошук вакцини від COVID-19» та за допомогою геолокації знайти найближчі пункти вакцинації. Дізнатися  також можна і кількість наявних у цьому пункті вакцин та їх вид. 
  • З комп’ютера через дешборди ДП МЗУ – https://bi.medzakupivli.com/ – можна знайти інформацію про залишки вакцини проти COVID-19 у кожному пункті щеплення, що діє в Україні. Дані можна фільтрувати у розрізі областей або наявності конкретної вакцини. 
Для зручності користувачів ці дані також відображені в формі інтерактивної мапи. Інформація оновлюється щодня на основі звітів, які пункти щеплення подають в інформаційну систему MedData.
«Відсьогодні усі бажаючі можуть дізнатися про кількість вакцин від COVID-19 у найближчому до них пункті щеплення за допомогою чатботу ДП "Медзакупівлі" в Телеграмі. Все це можна зробити, не виходячи з дому, що дуже зручно й економить час», – коментує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.
Нагадаємо, що вакцинація запобігає важкому перебігу коронавірусної хвороби та рятує життя. Перевірте найближчий до вас пункт щеплення за допомогою наших інструментів і захистіть себе та своїх близьких.    
Більше інформації про вакцинацію проти COVID-19 дізнавайтеся на https://vaccination.covid19.gov.ua/ та за телефоном 0 800 60 20 19.