Незадекларований одяг на понад 100 тис. грн вилучили закарпатські митники на КПП "Тиса"

Незадекларований одяг на понад 100 тис. грн вилучили закарпатські митники у 34-річного жителя Івано-Франківської області на кордоні з Угорщиною 28 листопада. Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.
За її словами, сталося це під вечір на митному посту "Тиса". Чоловік повертався в Україну з Євросоюзу. Водій з Івано-Франківщини задекларував багаж із вживаним одягом, вагою 600 кг.
"Під час поглибленого огляду мікроавтобуса інспектори виявили новий одяг іноземного виробництва, який водій вирішив завезти на митну територію України без декларування та оподаткування. Жіночі куртки, светри та штани "ICE PLAY" торговельної марки "GILMAR" виробництва Греції та Китаю, загальною кількістю 31 одиниця", — розповіла речниця.
"До прикладу, в інтернет-мережі ціна аналогічного білого пуховика – майже 18 тис. грн, а двохсторонньої кольорової куртки – понад 12 тис. грн, іншої куртки-пуховика – майже 16 тис грн. Тобто, ціна виявлених незадекларованих брендів перевищує 100 тисяч гривень", — додала Вікторія Сенгетовська.