Відбулася нарада з представниками органів місцевого самоврядування та підприємцями Тячівського району

Участь в зібранні взяли голова райдержадміністрації Тімур Аверін, заступник голови районної ради Михайло Вурста, начальник Тячівського РВП ГУНП в Закарпатській області Михайло Палкуш, заступник начальника Андрій Вайнагій та представники Комунального некомерційного підприємства «Центру первинної медико-санітарної допомоги».
Розпочав нараду голова РДА, який повідомив, що з 6 грудня почали діяти нові карантинні обмеження, які стосуються, зокрема, роботи громадських закладів. 
Михайло Палкуш зауважив, що з метою організації належного контролю за дотриманням протиепідемічних та обмежувальних заходів у районі проводиться, і надалі, проводитиметься робота рейдових груп щодо перевірки дотримання карантинних обмежень, спричинених коронавірусною хворобою, наявність COVID-сертифікатів про щеплення у працівників та відвідувачів. 
Начальник поліції підкреслив, що власники закладів, згідно нових правил, на вході повинні перевіряти QR-коди через сканування в Дії.
Андрій Вайнагій ознайомив присутніх з постановою МОЗ України від 06 грудня 2021 року №23 «Про затвердження протиепідемічних заходів під час проведення масових заходів (окрім спортивних) на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та із змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом розширило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають, також, працівники органів місцевого самоврядування, оскільки найбільше взаємодіють із великою кількістю людей, а тому мають підвищений ризик інфікуватися.
Попереду новорічно-різдвяні свята і щоб не потрапити до «червоної» зони, всім, без винятку, необхідно дотримуватись карантинних обмежень.
Коронавірусна хвороба може призвести до негативних наслідків. Кожен перебуває в зоні ризику. Щоб убезпечити себе від важкого перебігу чи госпіталізації, варто імунізуватися.
В Тячівському районі є постійно діючі центри вакцинації та тимчасові пункти щеплень.
Представниками Комунального некомерційного підприємства «Центру первинної медико-санітарної допомоги» всім присутнім було роздано графіки роботи пунктів щеплень в ЛПП АЗПСМ.
Вакцинація проти COVID-19 – це особиста відповідальність кожного, оскільки хвороба не обирає. 
Тільки щеплення є ефективним у боротьбі з коронавірусною інфекцією! 

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації