Голова ОДА Віктор Микита зустрівся з керівництвом району та територіальних громад Тячівщини

Зустріч відбулася минулого тижня у рамках робочого візиту губернатора  на Тячівщину, де він навідався в Буштинську та Вільховецьку територіальні громади. 
У робочій поїздці голову ОДА також супроводжували  - народний депутат України Михайло Лаба та депутат Закарпатської облради Іван Синетар від партії "Слуга Народу".
Після ознайомчої поїздки Віктор Микита провів зустріч в державній адміністрації з керівництвом району  та головами територіальних громад. 
Участь взяли   -  голова РДА Тімур Аверін, заступники - Олександр Шеверя та Вадим Носа, а також голова районної ради Юрій Берінде та заступник Михайло Вурста.
Голови ТГ : Тячівської - Іван Ковач, Солотвинської - Василь Йовдій, Буштинської - Руслан Янчій, Вільховецької - Михайло Цірик, Углянської - Іван Немеш, Дубівської - Денис Каганець та ін. 
Мета зустрічі - налагодження взаємодії  з метою вирішення актуальних питань  розвитку територіальних громад  та району.
Насамперед  присутні обговорили ситуацію з вакцинації населення проти COVID-19,  як неоюхідного захисту життя і здоров'я від цього небезпечного захворювання. 
Віктор Микита наголосив на активізації роботи в даному напрямку,  зокрема і залучення духовенства до роз'яснювальної роботи. 
Серед найбільш проблемних питань, які озвучили керівники громад - це незадовільний стан автошляхів обласного значення, які знаходяться на балансі ДП "Служба автомобільних доріг". 
Зокрема,  напрямки руху на території Нересницької, Дубівської, Углянської, частково   Буштинської ТГ тощо, де подекуди навіть не зроблено ямкових ремонтів.
З приводу чого голова ОДА відмітив, що розбудова інфраструктури доріг є першочерговим завданням команди президента Зеленського. Однак зробити все і одразу практично неможливо. 
Закарпаття як туристичний край потребує якісних шляхів, і це прекрасно розуміють у Києві. 7 мільярдів на дороги в 2021 році - це фантастична сума, яку область отримала вперше.
 Їх будуватимуть і надалі, насамперед  там, де розвиток та наявна  робота.  Тому важливим є господарська діяльність територіальних громад, де відповідальність за ситуацію несе кожен керівник персонально.
 Співпраця з виконавчими органами влади, адже є багато субвенцій і можливостей для реалізації соціально-економічних проєктів. 
Що стосується озвучених доріг, то частина їх буде продовжена  в проєкті  "Мале Карпатське коло", зокрема в межах Буштинської громади.  Також  найбільш проблемна ділянка "Дубове - Бедеавля"  запланована в поточному році за державні кошти. А так звана "Підкарпастька магістраль" об'єднає якісною дорогою три райони, в тому числі й Тячівський  аж до кордонів Румунії, і проходитиме через туристичні курорти.Також великим поштовх для розвитку транскордонного співробітництва Тячівського району і Закарпаття загалом стане будівництво нового пункту пропуску «Біла Церква-Сігету Мармацієй».Загалом, як наголосив гуюернатор для розвитку краю наявні великі перспективи, потрібно об'єднатися зусилля всіх гілок влади і працювати злагоджено однією командою. 
Відтак Віктор Микита закликав усіх присутніх до співпраці, подавати своє бачення розв'язання актуальних проблем, цікаві ідеї для розбудови територіальних громад та району загалом. 
Любов Немеш