В ОДА назвали причини переходу усіх шкіл Закарпаття на дистанційне навчання

Ситуацію із стрімким ростом захворюваності серед школярів сьогодні обговорювали на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС.
Загалом, ситуація в області з поширенням Covid є доволі загрозливою, адже помітний інтенсивний приріст кількості інфікованих.
Якщо минулі шість тижнів спостерігався спад захворюваності, то за останній тиждень вже на 87% зросла кількість нових виявлених випадків.
У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації голова ОДА провів позапланове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де обговорили можливості розв’язання питання щодо зниження кількості захворілих дітей.
Ріст захворюваності серед дітей є стрімким. Протягом останніх семи днів у 4 рази більше фіксують випадків інфікування COVID-19 серед молодшого населення.
Збільшився процент госпіталізації хворих на Covid дітей. На сьогодні завантаженість дитячих ліжок, виділених для лікування COVID-19, становить 55%.
Зважаючи на усі статистичні дані, рішенням комісії рекомендували райдержадміністраціям, виконавчим комітетам місцевих рад терміново провести засідання місцевих комісій з питань ТЕБ та НС і прийняти рішення про переведення навчальних закладів на дистанційну форму навчання.