Майстриня Наталія Шкиндя з Дубового створює оригінальні квіткові панно - фото

Барельєфні картини, об’ємні квіткові панно, на яких оживають жоржини, півонії, лаванди та інші квіти, ось вже понад три роки майструє дубівчанка Наталія Шкиндя.
 Як розповідає жінка, надихнув її на виготовлення об’ємних картин чоловік Василь, який є професійним художником та майстром гіпсових виробів. Так, Наталія, спостерігаючи за роботою чоловіка, й сама захопилась скульптурним живописом. Перші квіткові композиції ліпила з залишків гіпсу у майстерні чоловіка під час спільного з ним чаюванням. А згодом із заготовок пробувала робити композиції та наклеювати їх на основу. 
Квіти лягли в основу творчих робіт майстрині не випадково, адже Наталію і як жінку, і як біолога за натурою (працює вчителем біології) тендітні рослини завжди вабили. 
Перше декороване панно жінка виготовила для мами. Наталія розповідає, що саме неньці завдячує творчій іскрі, адже ще з дитинства вона привчала її до рукоділля та розвивала естетичний смак. 
Згодом майстриня створила ще кілька робіт, які дарувала рідним та близьким. Поступово почали з’являтися й перші замовлення. Тож вишуканні панно від пані Наталії прикрашають оселі односельців та мешканців сусідніх областей та країн. 
Зараз у колекції рукодільниці кілька десятків оригінальних панно, серед яких є не тільки квіткові композиції, а й об’ємні картини, декоровані годинники тощо. Більшість з них можна побачити у  галереї-майстерні, що розташована по вулиці Заводська (поруч ДП»ЗВВО»). Власне, у цьому приміщенні Наталія спільно з чоловіком і працює над створенням композицій. 
  • Творчий процес починається з виготовлення та обрамлення основи, у цьому мені допомагає чоловік. На майбутній картині роблю намітки та починаю працювати з композицією. Для виготовлення квітів використовую, зокрема, гіпсову шпаклівку, до якої додаю необхідного кольору фарбу, - розповідає про процес роботи майстриня.  
На виготовлення однієї квітки у жінки йде до 20 хвилин. Однак Наталія Шкиндя зізнається, що зробити картину від початку до кінця на одному подиху ніколи не вдається. Адже, будучи багатодітною мамою та працюючи вчителем, творчістю займається у перервах між основними клопотами. 
Майстриня каже, що для неї створювати оригінальні скульптурні картини – це можливість проявити свою творчу натуру, а ще цей процес надихає та є джерелом позитивної енергії. А найбільше задоволення пані Наталія отримує, коли її витвори тішать оточуючих. 
Бажаємо Наталії Шкинді творчих злетів та побільше вишуканих робіт.