Повернути алергологічній лікарні Солотвина понад 14 га землі з озерами: прокуратура вступила у розгляд справи

Закарпатська обласна прокуратура прийняла рішення про вступ у розгляд справи за позовом Солотвинської обласної алергологічної лікарні, поданим задля відновлення права користування землею, на якій розташований медзаклад.
У вересні 2020 року орган місцевого самоврядування прийняв рішення, яким по суті припинив право комунального підприємства на користування земельною ділянкою. Її загальна площа – 14,8 га, на яких розташовані корпуси лікарні і частина озер.
Вбачаючи в такому рішенні ознаки зловживання службовим становищем, Тячівська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України.
Водночас, у Господарському суді Закарпатської області триває розгляд позовної заяви лікарні, в якій та наполягає на визнанні протиправним і скасуванні вищезгаданого рішення. Це дасть змогу запобігти можливому відчуженню землі на користь третіх осіб в унікальній курортній зоні на Закарпатті. 
Рішення у вказаній справі може вплинути на спільні майнові інтереси територіальної громади, на чому і ґрунтується необхідність вступу прокуратури у справу задля представництва інтересів держави.
Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.