Європарламент розглядає заявку України на вступ до ЄС - онлайн-трансляція

Європейський парламент прийняв заявку України на вступ до Європейського Союзу. Європарламентарі запустили спеціальну процедуру вступу
Про це йдеться в онлайн-трансляції засідання Європарламенту.
На початку засідання президент Володимир Зеленський виступив і закликав Європу прийняти Україну до складу Євросоюзу.
Він нагадав, що 28 лютого офіційно підписав заявку на членство України в ЄС.Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на засіданні Європейського парламенту наголосив, що з Україною Європейський Союз точно буде міцніший.
Як передає кореспондент УНІАН, до засідання він долучився онлайн, його виступ транслювався в ефірі українських телеканалів.
"У нас дуже мотивований народ, дуже. Ми боремося за наші права, свободу, за життя. А зараз ми боремося за виживання. І це найголовніша наша мотивація. Але ми боремося і за те, щоб бути рівноправними членами Європи. І я вважаю, що сьогодні ми всі показуємо, що ми такі і є. З нами Європейський Союз буде точно міцніший. Без вас Україна буде самотньою. Ми довели свою силу, довели, що ми, як мінімум, такі самі як ви. Доведіть, що ви разом з нами, доведіть, що ви нас не відпускаєте. Доведіть, що ви дійсно європейці. І тоді життя переможе смерть, а світ - темряву", - сказав Зеленський.
Його виступ учасники засідання зустріли бурхливими оплесками.