Закарпатці зможуть долучитися до Великодніх богослужінь онлайн

Цього року Великдень українці зустрінуть в умовах війни. Міністерство культури радить вірянам замість фізичного відвідування храму дивитися трансляції на телебаченні та онлайн.

Де дивитися онлайн-трансляцію богослужінь?
Богослужіння Православної Церкви України з Михайлівського Золотоверхого собору у Києві можна буде переглянути в ефірі національного всеукраїнського телемарафону єдиних новин по телебаченню та на YouTube каналі UA: КультураПочаток о 23:30 23 квітня
Онлайн-трансляцію богослужінь також можна буде подивитися:
  • на сторінці ПЦУ на платформі YouTube;
  • на сторінці ПЦУ у Facebook;
  • на сторінці Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Епіфанія у Facebook, який і очолить богослужіння.
Богослужіння Української Греко-Католицької Церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві також транслюватимуть в ефірі національного всеукраїнського телемарафону по телебаченню та на YouTube каналі UA: КультураПочаток о 07:30 24 квітня
Онлайн-трансляцію богослужінь також можна буде подивитися:
  • Пасхальна Утреня розпочнеться о 7:30 (трансляція за посиланням);
  • Свята Літургія і освячення пасок розпочнеться о 9:00 (трансляція тут);
  • Великодня Вечірня служба запланована на 18:00 (трансляція).
Понеділок, 25 квітня
Вірян, які прийдуть до церкви фізично, закликають дотримуватися карантинних правил: зберігати дистанцію та одягати захисну маску.
"Великдень – це головна подія церковного року для всіх християн, незалежно від дати святкування. Свято символізує перемогу світла над темрявою та добра над злом. Мир обов'язково прийде на нашу землю. Задля перемоги України ми, українці, повинні зберегти силу духу та мудрість. Нехай наша віра в краще тільки міцніє", – наголосили в Мінкультури.