В Маріуполі бійці просять про процедуру «екстракшн» , на яку колись погодився Гітлер

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський просить застосувати до захисників Маріуполя процедуру «екстракшн» за прикладом операції в Дюнкерку в 1940-му році. Про це військовий повідомив у своєму відеозверненні, яке опублікував у Фейсбуці. 
Чоловік зазначив, що серед захисників Маріуполя понад 600 поранених, також допомоги потребують цивільні мешканці.
«62 дні ведемо бойові дії в повному оточенні, зараз територіально знаходимося на заводі «Азовсталь». В нашому угрупованні є понад 600 поранених хлопців різного ступеню тяжкості, яким потрібна допомога. Тут немає ні умов процедуру «екстракшн» ні препаратів, ні персоналу, який міг би їм допомогти. Також є цивільні поранені. З нами знаходяться сотні мешканців, десятки дітей, пенсіонерів та люди з обмеженими можливостями. Ситуація важка, є проблеми з водою», – йдеться у відеозверненні.
Волинський зазначав, що звертався до світових лідерів та дипломатів, щоб захисників Маріуполя почули та застосували процедуру «екстракшн» за прикладом операції «Динамо» (Дюнкерська операція, Дюнкерська евакуація) часів Другої світової війни. Так, у 1940 році військові Британії та Франції були оточені німецькими військами і заблокованими в районі міста Дюнкерк. Військам, що скупчилися на узбережжі, загрожувала катастрофа, але Гітлер наказав зупинити наступ і «не наближатися до Дюнкерка ближче ніж на 10 км». В ході рятувальної операції були евакуйовані більше 300 тисяч французьких та британських солдатів.
«Сьогодні мій основний посил: врятуйте гарнізон «Маріуполь». Застосуйте до нас процедуру «eкстракшин», адже зараз не 1940 рік, зараз 2022 рік. Люди тут просто загинуть. Поранені помруть, а живі – загинуть в бою, цивільні гинуть тут разом з нами в бункерах, приватних будинках та багатоповерхівках, де їх просто розстрілюють», – додав Волинський.