Путін готується до затяжної війни — керівниця розвідки США

Глава розвідки США Авріл Хейнс вважає, що Путін готується до затяжної війни, і найближчими місяцями вона стане "більш непередбачуваною та інтенсивною".
Як повідомляє CNN, про це вона заявила під час виступу в американському Конгресі.
"Путін стикається з невідповідністю між його амбіціями та поточним потенціалом звичайних озброєнь Росії", — зазначила посадовиця під час виступу в Сенаті.
Відтак Хейнс вважає, що Путін може вдаватись до більш рішучих кроків, зокрема запровадження воєнного стану, переорієнтації промислового виробництва або ескалації воєнних дій.
"Хейнс сказала, що ситуація на місцях може "підвищити ймовірність того, що президент Путін вживе більш рішучі заходи". Це може включати "запровадження воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва або потенційну ескалацію воєнних дій", — йдеться у повідомленні.
Водночас вона зазначила, що розвідувальна спільнота не вірить, що Путін застосує ядерну зброю, якщо не відчуватиме, що Росії загрожує існування. Генерал-лейтенант Скотт Беррієр, голова Розвідувального управління Міністерства оборони США, також підкреслив, що США не очікують, що Росія найближчим часом застосує тактичну чи бойову ядерну зброю.