Мешканець Тячівщини відповідатиме перед судом за шахрайське заволодіння землями в Солотвині

Тячівська окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо мешканця району за фактом шахрайства та використання підробленого документу (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, чоловік шахрайським шляхом заволодів 3 земельними ділянками в смт. Солотвино. На підставі фальсифікованого акту на право власності за обвинуваченим було зареєстровано згадані землі, відомості про що внесені до Державного земельного кадастру. У подальшому, внаслідок шахрайських дій, чоловік одержав ряд необхідних документів, що підтверджували належність йому цих ділянок і одразу ж відчужив їх третім особам. Таким чином закарпатець незаконно позбавив громаду земель, завдавши збитків на майже 150 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Тячівського райвідділу поліції. На земельні ділянки накладено арешт з метою збереження їх як речового доказу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.