Закарпатця за заклики до збройного відокремлення області посадили на 6 років

Уродженця Ужгородщини суд визнав винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, розпалюванні національної ворожнечі та вчиненні публічної наруги над Державним Прапором України

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури розповідають, що чоловік дестабілізував ситуацію на Закарпатті, закликаючи до відокремлення області та створення псевдореспубліки «Подкарпатская Русь».
Зокрема, у відеозверненні чоловік в одній із соціальних мереж, чоловік звертаючись нібито від імені командування «русинской народной армии», публічно виступав із закликами до виведення силових структур із Закарпаття та виплати відшкодування мешканцям псевдореспубліки.
Також закарпатець розмістив у соцмережах і відеоролик, де публічно спалив прапор України, демонструючи явну неповагу до державних символів.
Судовий розгляд здійснювався у порядку спеціального судового провадження, за відсутності обвинуваченого. У 2014 році він виїхав на територію рф, звідки вів свою підривну діяльність. До цього чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за злочин проти основ національної безпеки.
За скоєння злочинів за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 338 КК України його засуджено до 6 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Вступ вироку в законну силу очікується.