Понад 300 підприємств релокувалися у Закарпатську область

Закарпаття для перезапуску своїх потужностей обрали 305 підприємств з інших регіонів, а це майже половина від усіх релокованих по Україні.
За словами заступника голови ОВА Василя Іванча, з самого початку в цьому процесі наша область була серед лідерів: коли у західних регіонах запустили 11 евакуйованих виробництв, то 10 з них – працювали саме тут. І ця тенденція продовжується.  
«Два місяці тому компаній, що відновили роботу на Закарпатті, було понад 40, місяць тому – 70, а зараз – 256. І це не кінець: ще 49 підприємств перевозять потужності, проводять ремонтні роботи, а ми спільно з Мінекономіки продовжуємо розглядати заявки та приймати новий бізнес, – зауважив Василь Іванчо. – До того ж 206 суб’єктів господарювання вже змінили свою юридичну реєстрацію та стали нашими платниками податків».  
Однією з причин переїзду бізнесу саме на Закарпаття є зручне географічне розташування, адже безпосередні кордони з чотирма країнами ЄС відкривають нові можливості для експорту продукції на міжнародний ринок та для пошуку інвесторів.