Українці платитимуть за газ за “нафтогазівським” тарифом: названа ціна

Понад 8 мільйонів українців під час війни опинились в ситуації, коли не мали змоги отримувати газ від своїх попередніх постачальників.
Відтак вони перейшли на блакитне паливо від компанії “Нафтогаз України”, адже саме вона визначена як постачальник “Переведення є вимушеним, адже без цього споживачі могли залишитись без газопостачання. Нафтогаз, як визначений державою “постачальник останньої надії”, в таких ситуаціях приходить на допомогу, стає постачальником і забезпечує потреби українських домогосподарств.
Пресслужба Нафтогазу повідомила, що переведення споживачів актуальне для споживачів у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській областях.
 надії”.
Для забезпечення безперебійного газопостачання в умовах воєнного стану всі споживачі, які раніше отримували природний газ від 17 постачальників під брендом “ТВІЙ ГАЗЗБУТ” (104.ua) та ТОВ “Одесагаз-Постачання”, з 1 травня 2022 року забезпечуються газом від Нафтогазу”, – зазначає пресслужба компанії.
У повідомленні ГК “Нафтогаз України” зазначається, що для нових клієнтів діятимуть їх стандартні контракти. Ціна за 1 м.куб. для них становитиме 7,96 грн. ПДВ в цю суму включене, але не врахована вартість доставки.
“Звертаємо увагу, що нові клієнти проводять оплати з попереднім постачальником за газ, отриманий до 30 квітня 2022 року, а з 1 травня 2022 року оплачують газ на рахунки ГК “Нафтогаз України”, – йдеться в повідомленні на офіційному сайті газопостачальної компанії.