З 11 липня будь-яке куріння у громадських місцях буде заборонено

З 11 липня 2022 року набувають чинності зміни до статті 13 Закону України №2899-IV щодо захисту населення від шкоди вторинного тютюнового диму.
Норми Закону спрямовані на зменшення привабливості тютюнових виробів, захист від впливу вторинного тютюнового диму, викидів від електронних сигарет та аерозолю тютюнових виробів для нагрівання в публічних приміщеннях тощо.
Так, з 11 липня 2022 року ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
— відведення місць для куріння в приміщеннях підприємств та установ усіх форм власності;
— вживання тютюнових виробів та використання пристроїв для споживання тютюну, зокрема, електронних пристроїв для нагрівання тютюну, електронних сигарет, кальянів зокрема, кальянів та електронних сигарет у всіх визначених законом місцях, у тому числі, у закладах ресторанного господарства та приміщеннях підприємств.
Міські, селищні та сільські ради у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці отримують повноваження постійно або тимчасово заборонити куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, тютюнових виробів без їх згоряння та кальянів у додатково визначених ними місцях.

Куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено Законом передбачає накладення штрафу 51-170 грн. У разі повторного протягом року порушення штраф становить 170–340 грн згідно зі ст. 175-1 КУпАП.